Lenzen inzetten en uitnemen

We moeten één ding toegeven: als u nog maar net lenzen draagt, kan het inzetten en uitnemen ervan nog onwennig zijn. Wees echter gerust, want na een tijdje gaat dit bijna vanzelf. Om u hiermee op weg te helpen, kunt u de onderstaande instructievideo bekijken, zo vaak als u wilt.

Lenzen inzetten

 1. Er mag geen vet en vuil op uw contactlenzen komen, dus was altijd eerst uw handen en droog ze af met een schone handdoek.
 2. Haal vervolgens een lens uit de verpakking en leg deze op uw vingertop.
 3. Controleer of de contactlens een mooie halve cirkel is. Is dit niet het geval? Dan ligt de lens binnenstebuiten. Keer de lens dan voorzichtig om, eventueel met wat extra lensvloeistof.
 4. Dan is het nu het moment om de lens daadwerkelijk in te doen. Kijk recht vooruit en houd beide oogleden vast met uw vingers.
 5. Zet de lens voorzichtig in uw oog en laat na een paar seconden rustig uw oogleden los.

Lenzen uitnemen

Ook bij het uitdoen van uw contactlenzen is hygiëne erg belangrijk. Was dus eerst uw handen en droog ze af met een schone handdoek. Maak ook het lenzenbakje goed schoon met lenzenvloeistof. Gebruik hiervoor nooit kraanwater, want daar kunnen bacteriën in zitten.
 
U kunt uw lenzen eenvoudig uitnemen door naar boven te kijken en ze van uw ogen af te plukken. Schuif de lens naar beneden en haal het met uw duim en wijsvinger zachtjes uit uw oog.

Tip van Hans

Uw linker- en rechterlens zijn verschillend, dus let erop dat u de goede lens in het juiste oog doet en dat u ze goed in het lenzenbakje legt. Onze tip: maak er een gewoonte van en begin altijd met hetzelfde oog, bijvoorbeeld rechts.
 
Heeft u vragen of wilt u meer advies? Neem dan contact op of kom langs. Wij zien u graag.

Voordelen Kijk Hans

 • Is een erkende optometrist
 • Geeft altijd persoonlijk advies
 • Levert constant en snel
 • Biedt uitstekende service op maat
 • Is gediplomeerd contactlensspecialist
 • Heeft geavanceerd meetapparatuur
 • Levert kwaliteitsbrillen van topmerken

Bel mij terug

Contactgegevens

Hans Schroten optiek Kijk Hans Beekstraat 32 Elburg 0525 68 13 01 optiek@kijkhans.nl

Routebeschrijving

maps
© Copyright Kijk Hans 2023 Sitemap Algemene voorwaarden Privacyverklaring
totop